Aarhus Universitets segl

Spørg Jessica

Jessica

21, Horsens

Horsens Gymnasium og HF, STX

Medicin, 3. semester

Jessica

21 år, Horsens
Horsens Gymnasium og HF, STX
Medicin, 3. semester

Spørg mig om:

  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Hvordan strukturerer man sit studieliv
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan fungerer hverdagen på uni

Fun facts om mig

  • Jeg er højre-venstre blind og viser desværre altid folk den forkerte vej
  • Jeg hører altid Beethoven og Mozart, når jeg læser
  • Har set alle sæsoner af Greys Anatomy mindst 5 gange

Hvordan valgte jeg studie

Jeg var selv meget i tvivl om studievalg og stod mellem medicin og odontologi. Jeg havde ikke nogen favorit og kunne se mig selv på begge studier. Så i mine sabbatår arbejdede jeg både på en tandlægeklinik og et hospital i håb om at finde ud af, hvilket studie det skulle være – men jeg kom faktisk bare endnu mere i tvivl. Jeg snakkede meget med min familie om det, men vidste stadig ikke, hvad jeg ville mest. Til sidst endte jeg med at trække lod om de to studier. Det endte så på medicin som første valg, og det var også det, jeg kom ind på. Og jeg har kun været glad for studiet lige siden.

Min hverdag på AU – og udenfor

Hverdagen går tit med forelæsninger, holdundervisning og en masse læsning derhjemme. Der er undervisning næsten hver dag, og derudover skal man også forberede en del opgaver til holdtimer. Her plejer min læsegruppe og jeg at udnytte frimoduler til at forberede os, så vi også hygger imens. Ud over studiet arbejder jeg som afløser på et hospital og som mentor. Jeg spiller også håndbold og er med i socialudvalget på mit semester. Så der er helt klart plads til andet end bare studie, selvom det til tider kan være tidskrævende.

Det mest udfordrende ved studiet

For mig har det sværeste ved studiet været de faglige udfordringer. Man vil så gerne kunne det hele, men pensum er ikke altid nemt, og der er en del, man skal kunne udenad. Man kan ikke altid finde ud af alle opgaver, og det kan være vildt frustrerende. Nogle gange kan jeg i hvert fald godt tvivle på mig selv. Men når jeg så kigger tilbage på starten af semesteret, kan jeg også godt mærke, hvor meget man egentlig har lært, og at man oprigtigt har rykket sig en kæmpe del. Så selvom det kan virke mega uoverskueligt, når man sidder i det, klarer man det til sidst. Og så er det vigtigt at huske sig selv på, at det ikke er meningen man skal kunne finde ud af alt. Man er trods alt studerende og kommer netop for at lære.

Mine råd

  1. Hold pauser! Hvis man kører på konstant, bliver man bare mentalt udkørt, og så kan man alligevel ikke lave noget effektivt. Det er helt okay at have dage, hvor man ikke orker skolearbejde – så hellere tag en pause og få noget god energi fra andre ting, du interesserer dig for, og så vend tilbage, når du er klar igen.
  2. Fejr dine sejre – store som små. Om det så er en bestået eksamen, eller at du endelig har forstået noget svært i bogen efter flere timer. Det er vigtigt også at huske på alle dine successer og ikke bare fiaskoer.
  3. Brug dine holdkammerater. Hvis der er noget, du ikke helt forstår, så er der helt sikkert en af dine venner, der gør.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?