Aarhus Universitets segl

Spørg Jessica

Jessica

22, Horsens

Horsens Gymnasium og HF, STX

Medicin, 5. semester

Spørg mig om:

  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Studietvivl
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan fungerer hverdagen på uni

Hvordan valgte jeg studie

Jeg var selv meget i tvivl om studievalg og stod mellem medicin og odontologi. Jeg har aldrig følt, at der kun er én rigtig uddannelse og kunne se mig selv på begge studier. I mine sabbatår arbejdede jeg både på en tandlægeklinik og et hospital i håb om at finde ud af, hvad det skulle være – men kom bare endnu mere i tvivl. Jeg snakkede meget med min familie om det, men vidste stadig ikke, hvad jeg ville. Til sidst endte jeg med at vælge tilfældigt. Det endte så på medicin som første valg, og det var også det, jeg kom ind på.

Hverdagen på AU - og udenfor

Nogle dage har man fri og andre dage går med forelæsninger eller holdtimer. Det er typisk 2-4 timers undervisning, men det er lidt forskelligt fra semester til semester. Generelt har der dog ikke været meget obligatorisk undervisning, så det giver en frihed til selv at vælge, hvad man tager med til. Jeg tager fx ikke med til forelæsninger, men læser så op selv derhjemme. Meget af tiden går på læsning, men jeg prioriterer lige så meget at finde tid til arbejde og det sociale – og det kan sagtens lade sig gøre!

Det mest udfordrende ved studiet

For mig har det sværeste ved studiet været det at have (for) høje forventninger til sig selv. Det er ikke altid, man kan finde ud af det hele, og det giver en øv-følelse nogle gange. Det er heller ikke altid, man husker det hele, og så er det svært at håndtere eksamenerne, når man forventer så meget af sig selv. Men selvom det virker mega uoverskueligt, når man sidder i det, så klarer man det altid til sidst. Det er også vigtigt at huske sig selv på, at det ikke er meningen man skal kunne alt lige fra start af. Man er trods alt studerende og kommer jo netop for at lære.


Mine råd

  1. Hold pauser. Det er fair at have dage, hvor man ikke orker skolearbejde – så hellere tag en pause og få noget god energi fra andre ting og kom tilbage.
  2. Fejr dine sejre. Om det så er en bestået eksamen, eller at du endelig bare har forstået noget svært.
  3. Man er aldrig alene. Er der noget i undervisningen, du ikke forstår, eller er du bange for at dumpe? Snak med andre om det. Der vil altid være nogen, som har det på samme måde.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?