Aarhus Universitets segl

Spørg Katrine

Katrine

23, Esbjerg

Rybners Gymnasium, STX

Informationsvidenskab, 8. semester

Bachelor i International Virksomhedskommunikation i Engelsk

Spørg mig om:

  • At være ny i Aarhus, samt dét at være boligsøgende
  • Hvordan det er at tage en uddannelse, man ikke reelt ved, hvad man skal bruge til
  • Livet som studerende
  • Den faglige overgang fra gym til uni
  • Hvordan man kan disponere sin tid som studerende

Tilflytter til Aarhus under Corona

Jeg glædede mig til at flytte til ”studiebyen” Aarhus. Men timingen var ikke særlig god, da Corona havde en stor indvirkning på alles tilværelse samt studielivet. Så at skulle flytte til en ny og større by med frygten for at skulle være meget alene, valgte jeg at flytte på kollegie, hvilket var den helt rigtig beslutning for mig. Jeg fortryder ikke et sekund at have boet på kollegie, da det sociale sammenværd var fantastisk, man møder en masse forskellige mennesker, plus man får en billig husleje oveni hatten – win win.

Når tvivlen ingen ende tager

Der findes altid gode samt dårlige dage som studerende. Nogle dage synes jeg, at jeg har sindssygt godt styr på mine fag samt pensum - og andre dage tvivler jeg på, om universitetet overhovedet er det rigtige sted for mig. Men samtidigt prøver jeg også at tænke fremad, hvilket giver mig en stor tryghed. Min uddannelse giver mig nemlig ikke kun én eller to muligheder, for hvad jeg kan lave efter endt uddannelse, men den giver mig en hel håndfuld - og dét er helt perfekt til mig.

At dumpe en eksamen

Inden jeg startede på AU, vidste jeg godt, at det faglige niveau ville være ret anderledes sammenlignet med gymnasiet. Men jeg gjorde aldrig alvor ud af den tanke – lige indtil min absolut første eksamen på universitetet – som jeg dumpede. Det var noget uventet, og tvivlen om rette valg af studie kom endnu engang på spil. Men jeg tog ja-hatten på, tog min reeksamen, samtidig med at jeg skruede ned for forventningerne til mig selv, hvilket resulterede i en bestået reeksamen, og at jeg fortsat er på mit studie godt 1,5 år efter.


Mine råd

  1. Overvej hvordan du studerer bedst. Er selvstudie lige noget for dig, hvor du selv kan disponere din tid - eller om du lærer bedst i faste rammer i form af skema e.l.?
  2. Tag en dag ad gangen. På uni er der rigtig mange deadlines og tilmeldinger, der skal overholdes, men som du selv skal holde styr på. Der er mange ting, man skal tage stilling til og huske, som man ikke har skulle tidligere.
  3. Sidst men ikke mindst, så husk at din tid som studerende ikke varer for evigt - så glem ikke alt om det sociale liv, og de ting, som gør dét at være studerende mega fedt.

Fun facts om mig

  • Jeg elsker Aperol med Faxe Kondi - det overgår den klassiske Aperol Spritz med flere længder + det er langt billigere
  • Jeg opfører mig som om, at jeg ikke er på SU.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?