Aarhus Universitets segl

Spørg Laura

Laura

21 år, Ærø

Svendborg Gymnasium, STX

Psykologi, 5. semester

Laura

21 år, Ærø
Svendborg Gymnasium, STX
Psykologi, 5. semester

Spørg mig om:

 • At studere som psykisk sårbar
 • At studere på forlænget tid og gøre brug af fordelene ved et fleksibelt studie
 • At engagere sig socialt, selvom man ikke drikker alkohol
 • Faglighed og forventninger
 • Ikke at vide, om man vil være praktiserende psykolog

Fun facts om mig

 • Ifølge fastlandsboere er jeg sygeligt stolt af min hjemstavn Ærø.
 • Jeg har absolut ingen rummelig intelligens og kan snildt fare vild fire gange på en cykeltur gennem Århus eller på uni.
 • Jeg har et yndlingscykelstativ, jeg aldrig har holdt ved.

Valg af studie

Jeg er en af de heldige, der fra barnsben af har kunne mærke, at jeg ville læse psykologi. Alligevel skulle der gå et årti, før jeg i gymnasiet indrømmede det. Jeg ville nemlig ikke være praktiserende psykolog og vidste, som mange andre, ikke, at man kan bruge psykologiuddannelsen til så meget andet. Selvom jeg ikke ved 100%, hvor den fører mig hen, valgte jeg stadig at starte, da det for mig handler om at studere noget, jeg synes er spændende i nuet – og senere skabe et arbejdsliv ud fra samme devise.

Valg af studieby

Det store spørgsmål var altså ikke, hvad jeg skulle studere men hvor. Længe hældte jeg til Odense, da der er stor forskel på psykologiuddannelserne rundt i landet, og jeg godt kunne lide, at alle uddannelser lå i en samlet bygning. Det har dog vist sig, at man får samme oplevelse og flere til i Uniparken her i Aarhus, selvom jeg et par år forinden svor, at jeg ikke kunne leve der. I dag er jeg dybt forelsket i byen, de grønne åndehuller og at bo i en naturskøn forstad. Særligt på et studie som psykologi synes jeg, at det giver mening at vægte studiebyen højt i valget, da det meste af læsningen foregår på egen hånd hjemme eller rundt omkring i byen.

Opstartsvanskeligheder

Jeg er altså endt det helt rigtige sted, men derfor oplever alle selvfølgelig stadig opstartsvaskeligheder. For mit vedkommende var jeg det første studieår (under corona) udfordret af, at mine medstuderende gik meget alene med deres frygt for at falde igennem. Jeg har ikke hørt om en eneste flig konkurrencekultur på studiet, hvor alle hjælper hinanden. Men desværre er vi ikke lige så søde mod os selv, og flere tror, de er de eneste, der til tider synes, det er svært. Det fandt jeg, grundet min meget ærlige tilgang til livet og egen sårbarhed, trist at bevidne, og jeg kunne godt føle, at jeg stod alene med både den tilgang men også min faglige entusiasme. Disse problemstillinger fylder meget mindre nu, hvor jeg som løsning har engageret mig i flere udvalg, så jeg selv er med til at skabe de rum, jeg savnede.

Mine råd

 1. Find ud af, hvad du synes er spændende. Dette kræver at prøve noget forskelligt af – jobs, uddannelser, steder m.v. og snakke med nuværende studerende.
 2. Mærk efter, hvad der føles rigtigt, men ikke nødvendigvis perfekt. Alle uddannelser vil have slagsider, så du kan lige så godt springe ud i det, selvom du ikke er helt sikker – det er de færreste, hvis nogen.
 3. Husk ved opstarten, at du selv er med til at skabe dit studieliv. Vælg til, vælg fra og opbyg et studieliv, der fagligt og socialt giver mening for dig. 

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?