Aarhus Universitets segl

Spørg Laura

Laura

26, Middelfart

Middelfart Gymnasium, STX

Kinastudier, 8. semester

Spørg mig om:

 • Tvivl omkring valg af studie
 • Studiemiljø og det sociale liv
 • Hvordan strukturerer man sit studieliv
 • Hvordan det er at have studiejob ved siden af et fuldtidsstudie
 • At lære et helt nyt sprog

Den tvivlsomme rejse til studiet

I min gymnasietid fortalte mine venner og familie mig, at jeg kunne blive en god sygeplejerske. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg ville, og input fra dem betød meget for mig, så jeg startede på sygeplejerskeuddannelsen. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det slet ikke var mig. Jeg var fuldstændig på bar bund, hvad der så skulle ske. En enkel artikel, som min mor sendte mig om Kinastudier ændrede alt. Den åbnede mine øjne for en anden type uddannelse, end det jeg kendte til. Jeg deltog i u-days, der gav mig en smule afklaring, men tvivlen forsvandt ikke helt. Jeg var i tvivl om at studere inden for et humanistisk felt og usikker på, om jeg ville passe ind. Derudover skulle jeg lære kinesisk, et sprog jeg aldrig havde haft før. Trods mine bekymringer har jeg opdaget, at studiet er fantastisk, og samtidig har jeg også fået venner for livet.  

Studiemiljøet

Min hverdag består først og fremmest af holdundervisning i Nobelparken. Vi sidder i små hold med 15-20 medstuderende, hvor undervisningen minder om gymnasiet. Vi laver typisk gruppearbejde, opgaver og fremlæggelser. I de første semestre, hvor hovedfokus er at lære kinesisk, har vi små øvelser for at sikre, at man kan de kinesiske tegn, da vi lærer at snakke, skrive og tale kinesisk. Der er også læsestof om kinesisk kultur, politik og historie, hvilket fylder mere og mere jo længere man kommer på studiet.  

Det mest udfordrende ved studiet

At lære kinesisk er svært, og der er en forventning om, at man øver sine kinesiske tegn tit. Der er en masse selvstudie, og min forberedelse går ofte på at øve mine kinesiske tegn, især til en god serie i baggrunden. Dog er alle studerende i samme båd, så vi er en lille familie, hvor der er meget støtte at finde.


Mine råd

 1. Husk på, at ingen forventer, at du skal vide svaret på forhånd. Uddannelsen er en læringsproces, hvor der skal være plads til fejl, så man lærer af det - Det perfekte findes ikke.
 2. Spring ud i det! Der sker intet ved at vælge forkert og skifte studie, og du bliver først klogere på, om det er noget for dig, når du har prøvet det.
 3. Pas på dig selv og brug dine venner og familie, hvis der er noget, der er svært. At dele frustration med dine medstuderende kan virkelig hjælpe, da det faktisk er typisk, du ikke er alene om at synes, det er svært.

Fun facts om mig

 • Jeg er KÆMPE Harry Potter fan - som i, jeg har både læst bøgerne og set filmene flere gange, end jeg vil tilstå.
 • Jeg har en uduelig retningssans, så jeg begiver mig aldrig ud for en dør uden Google Maps.
 • Jeg prøver hele tiden at bruge ordsprog, men siger dem altid forkert.
 • Jeg elsker elefanter.
 • Jeg kan ikke huske særlig godt, hverken navne, steder jeg har været, datoer osv, men vælger alligevel at lære kinesisk, der handler om at huske.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?