Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Laura

Laura

21 år, Odense

Sct. Knuds Gymnasium

Psykologi, 4. semester

Laura

21 år, Odense
Sct. Knuds Gymnasium, STX
Psykologi, 4. semester

Jeg kan hjælpe med:

  • Hvordan du kan kombinere høje ambitioner med et socialt liv
  • Strukturering af studie
  • Ny i Århus
  • Kollegielivet

Fun facts om mig

  • Jeg elsker crossfit og høj puls
  • Jeg er en sucker for evighedsserier
  • Min yndlingsfarve er gul, og det kan ses i alt det, som jeg ejer!

Hvordan valgte jeg studie

Mit valg faldt på psykologi, da jeg i 2019 skulle vælge mit studie. Jeg har altid været fascineret af mennesket, biologi og filosofi, og i særdeles grad forskellen mellem mennesker. For mig var det udfordrende at finde et studie, der ville inddrage alle mine interesserer, netop fordi mange studier behandler disse emner, men med forskellige tilgange. Mit studievalg blev psykologi, og valget blev hjulpet godt på vej af timer på uddannelsesguiden, dialog med færdiguddannede fra forskellige studier og en masse søgen på google. Ud fra min erfaring vil jeg påstå, at det centrale er at opsøge dine interesser, prøve dem af, hvorefter du kan afgøre hvilket studie, du vil søge ind på.

Min hverdag på AU

Psykologi er et studie, der kræver selvdisciplin, en studiegruppe og en masse gå-på-mod. Vi har kun 12 timers forelæsning om ugen, hvilket betyder, at jeg bruger resten af min arbejdsuge på at læse pensum, diskutere med min studiegruppe og lave opgaver med mit stamhold. Psykologi-studiet er på mange måder et selvstudie, og til tider kan det være hårdt at vedligeholde samme arbejdsmoral. Jeg har dog erfaret, at man kommer langt med en sød og god studiegruppe. Det jeg til gengæld værdsætter højt ved studiets struktur er, at vi har en masse tid til at diskutere spændende emner, forelæsningerne er interessante, og vi har mange fordybelsesdage, hvor vi kobler virkeligheden på teorien. Læsebyrden på psykologi kan være tung og lang, men sprængfyldt med spændende stof, og det vejer op for de mange sider. Desuden er forelæserne utrolig gode til at tage højde for springet mellem gymnasie og universitet, så det bør ikke være din bekymring.

Mine råd

  1. Studievalget kan virke stort, altafgørende og voldsomt. Det er naturligt at føle sådan, indtil du er i det. Du opdager, at det er okay at være i tvivl, og at studievalget er et valg, der godt kan laves om.
  2. Når du skal vælge studie, så skal du forsøge at have din interesse i fokus, tænk over hvad du gerne vil med uddannelsen, og overvej hvilken studieform du foretrækker. Så vil du have et godt fundament for at vælge et studie, der passer til dig.
  3. Det kan sagtens lykkedes at forene et socialt liv, et arbejde og et studie. Is i maven og tålmodighed kommer du langt med.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?