Aarhus Universitets segl

Spørg Mette

Mette

21 år, Roskilde

Roskilde Gymnasium, STX

Kemi, 6. semester

Spørg mig om:

 • Ny i Aarhus
 • Fra Sjælland til Jylland
 • Valg af studie, studietvivl & studieskift
 • Faglighed & forventninger
 • Studiestart og socialt liv - også uden druk

Fra København til Aarhus

Som opvokset på Sjælland virkede det oplagt for mig at læse i København. Drømmen var at komme ind i medicinalbranchen, helst som kemiker. Snæversynet, som jeg var, tænkte jeg, at vejen til medicinalbranchen var medicinalkemi. I 2020 begyndte jeg på medicinalkemi på Københavns Universitet. Der er mange veje ind i drømmebranchen, og for mig var medicinalkemi ikke svaret. Jeg bryder mig ikke synderligt om biologi, og jeg fandt hurtigt ud af, at kemi-delen var lige mig. Jeg gav studiet en chance og fortsatte et år. I sommeren 2021 droppede jeg ud, for at flytte til Aarhus for at læse Kemi - efter mange overvejelser.

En studiestart uden corona

Selvom jeg allerede har læst et år, fik jeg jo ikke en typisk studiestart. På Københavns Universitet var der ikke rigtig sociale arrangementer efter det faste program, grundet Corona. På Aarhus Universitet fik vi en mere typisk rus-uge, hvor der blandt andet også var frivillige sociale arrangementer. For mig var studiestarten også hård - at møde mange nye mennesker var efter lange nedlukninger var svært. Selvom man ikke nødvendigvis drikker, når andre gør, betyder det ikke, at man ikke kan være del af fællesskabet, for det kan man. Jeg tror, det handler om at vise, at man har lyst til at være der.

At være langt hjemmefra

Det er altid svært at skille sig lidt ud fra mængden - især når man skal lære en hel ny flok at kende. Jeg er en af få sjællændere på mit hold - ingen problemer der. Man kan blive kærligt drillet, men man giver kærligt igen. Der kan godt blive nogle svære dage, hvis man føler sig langt hjemmefra, og ens venner snakker om at 'smutte kort' hjem til mor og far. Det kan man ikke på samme måde selv, og det kan godt være lidt hårdt nogle gange. Men det går over igen, og ellers kan det hjælpe at ringe hjem.


Mine råd

 1. Snak med andre om dine overvejelser. Det kan måske gøre, at du ikke føler dig alene om dine overvejelser, samtidig med du hører, hvad andre synes om det. Du kan måske få inputs, du ikke selv havde tænkt over i første omgang.
 2. I sidste ende er det dit valg, du skal gøre, hvad du selv har lyst til. Det vigtigste er, at det er noget du har lyst til og synes er fedt at lave.
 3. Det er okay at sige det ikke var noget for en alligevel. Det er på ingen måde spild af tid at prøve noget af. I sidste ende er du mere afklaret om, hvad du har lyst til.

Fun facts om mig

 • Jeg kan godt lide at spille brætspil eller andre kortspil, og det er naturligvis sjovest, hvis jeg vinder
 • Jeg farvekoordinerer mapper i Google Drev
 • Mad og bagning er jeg god til - men mit speciale er at spise det

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?