Aarhus Universitets segl

Spørg Miklas

Miklas

24, Kolding

IBC Kolding 

IT-Produktudvikling, 6. semester

Spørg mig om:

  • Det sociale miljø på studiet og AU generelt
  • At komme i gang med studie efter flere sabbatår
  • Nervøsitet omkring fagligheden
  • Gode råd til at søge studieboliger

Mine overvejelser omkring studievalget

Jeg havde rigtig svært ved at vælge en uddannelse. Og jeg var i tvivl om mit valg helt indtil studiestarten. På den ene side kan jeg godt lide at være kreativ og arbejde med grafisk design. Men på den anden side kan jeg også godt lide teknik og logik. IT-uddannelserne virkede som det mest fornuftige valg pga. de mange jobmuligheder, men mange af dem fangede ikke min interesse. Lige ud over IT-Produktudvikling.

Valget faldt på IT-Produktudvikling

Selv efter jeg havde valgt en uddannelse, var jeg meget spændt og nervøs. Uddannelsen hedder noget med ”IT”, så jeg var nervøs for om jeg ville passe ind. Men det viste sig at være uden grund. Nogle medstuderende havde erfaring med design på forhånd, mens andre havde IT-erfaring. Men de fleste havde ingen erfaring, ligesom mig selv. Overordnet set er der plads til alle slags mennesker på studiet.

Hverdagen på studiet

Jeg fandt hurtigt ud af at studielivet på uni adskiller sig meget fra, hvad jeg har prøvet før. Nu bliver man ikke længere pustet i nakken, men man skal derimod selv tilrettelægge sin tid og sit arbejde. Det kan være overvældende i starten. Men da studiet er forholdsvis lille, med egne lokaler, er der altid ældre studerende i nærheden, som kan hjælpe én på vej. Og netop sammenholdet på studiet har været vigtigt, når opgaverne eller projektarbejdet trækker ud.


Mine råd

  1. Når du starter, så husk at alle er i samme båd. Alle er spændte. Vi viser det bare på forskellige måder. Kom med godt humør og åbent sind, så skal det hele nok gå.
  2. Der er mange forskellige måder at være uni-studerende på. Men ingen af dem er bedre end andre. Find den måde der passer dig bedst.
  3. Snak med andre om dine vanskeligheder. Dine medstuderende har ofte de samme problemer. Og ellers kan du snakke med f.eks. venner, familie eller studievejledningen.

Fun facts om mig

  • Jeg introducerer mig altid som "Miklas med M"
  • Min far er fra Argentina, og jeg har selv boet der i et halvt år
  • Jeg går op i, hvordan pølsen vender i en ristet hotdog

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?