Aarhus Universitets segl

Spørg Pernille D.

Pernille

23, Grenaa

Grenaa Handelsgymnasium, HHX

Indien- og sydasienstudier, 4. semester

Spørg mig om:

 • At gå fra karriere til studieliv
 • At gå på uni, når man kommer fra en ikke-akademisk baggrund
 • At gå fra fuldstidsløn til SU
 • At udnytte studietiden bedst muligt
 • Hvordan man vælger uddannelse
 • Hvordan det er at læse på et lille studie

Fra karriere til studieliv

Allerede da jeg skulle vælge gymnasium, var jeg sikker på, at jeg skulle være karriekvinde med stort K. Jeg valgte derfor HHX, og 1 år inde i mit sabbatår startede jeg som indkøbselev i en stor virksomhed. Min plan var at "kravle" opad karrierestigen, men efter tre år i faget og mange store overvejelser, besluttede jeg mig for at droppe planen og starte på en frisk. Efter corona og god tid til at overveje, hvad jeg gjorde i mit liv, var jeg kommet i tvivl om mit karrierevalg. Det var skræmmende pludseligt at føle tvivl, men jeg blev klar over, at jeg skulle reagere på den. Jeg var komplet i vildrede om, hvilken uddannelse jeg skulle starte på, og jeg havde absolut intet kendskab til, hvad man kunne studere, og hvordan det er at gå på universitetet, da hverken min familie eller venner havde været på uni.

Væg det du interesserer dig for!

Jeg startede som sagt på bar bund og begyndte derfor at undersøge diverse bacheloruddannelser samt læse profilen på stort set alle humaniora bacheloruddannelser. Jeg forsøgte at fokusere på, hvad jeg synes virkede spændende, fremfor at tænke, hvad der vil kunne give en karriere, men det var også ”skræmmende” at vælge ud fra den metode, da man føler det er et kæmpe sats. Jeg overvejede flere forskellige ting indenfor humaniora, men gennem mit indkøbsarbejde havde jeg stiftet kendskab til landene Bangladesh, Indien og Pakistan, og jeg endte med at vælge bacheloren "Indien- og Sydasien studier". Da jeg overvejede denne bachelor, var jeg bange for, at det ville være svært at lære sproget, da jeg ikke er det største sprogøre, men samtidig synes jeg, at bacheloren virkede vildt spændende. Jeg sprang derfor ud i det og har slet ikke været i tvivl siden!


Mine råd

 1. Research så meget du kan, brug AU's hjemmeside, U-days, osv. Lav en liste over de bachelorer du finder interessante og research videre i dybden derfra.
 2. Det gør ikke noget stadig at være i tvivl, når man vælger uddannelsen. Du kan ikke vide det hele på forhånd, og man lærer undervejs!
 3. Husk, at vi har alt tid i verdenen. Der er inden grund til at føle man skal "nå" noget indenfor en bestemt tid. Følg dit eget tempo!

Fun facts om mig

 • Jeg tror på UFO'er!
 • Jeg interesserer mig for politik
 • Jeg er en kæmpe kaffenørd

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?