Aarhus Universitets segl

Spørg Pernille S.

Pernille

24, Nybøl

Alssundgymnasiet Sønderborg, STX

Historie, 6. semester

Spørg mig om:

  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan er det at flytte fra en lille by til Aarhus
  • Ny i Aarhus
  • Hvordan fungerer hverdagen på uni

Hvordan valgte jeg studie?

Min historielærer i gymnasiet foreslog mig i 3.g, at jeg måske skulle læse historie. I øjeblikket slog jeg det hen, men i mine efterfølgende sabbatår hang tanken ved. Jeg havde i gymnasiet bioteknologi som studieretning, og selvom jeg var glad for faget historie, kom jeg i tvivl. Jeg opsøgte derfor bl.a. en UU-vejleder, tog til u-days, snakkede med en af AU’s studievejledere og hørte gamle elever fra min højskole fortælle om deres hverdag som historiestuderende. Det ledte alt sammen til en vis afklaring, men også nye bekymringer. Ved studiestart og frem til halvvejs i 1. semester fyldte tvivlen stadig, hvorefter jeg fandt mig til rette med mit valg.  

Min hverdag

Den skemalagte undervisning på historiestudiet byder hovedsageligt på holdtimer, som man kender fra klasseundervisningen på gymnasiet, hvilket personligt passer mig godt. Desuden går meget af tiden med selvstudie, hvor et stort pensum skal læses. Derudover er jeg med i nogle af de mange foreninger, som der er på historie. Gennem studietiden har den største udfordring for mig været min perfektionisme og høje krav til mig selv, da man bliver nødt til at prioritere og ikke kan nå det hele. Løsningen på dette har jeg dog stadig til gode.  

Hvad tænkte jeg om AU, inden jeg søgte ind?

I kraft af at ingen af mine forældre har en universitetsuddannelse, havde jeg inden ikke været så meget i berøring med universitetet og var heller ikke klar over, hvad jeg kunne forvente. Universitetet virkede derfor som det her nærmest faretruende sted for meget kloge mennesker. Jeg var derfor bekymret for, om der nu også var plads til mig. Efter jeg er startet, er min erfaring, at 1: uni er slet ikke så farligt igen og 2: uni er fyldt med dygtige og søde mennesker, med hver deres styrker og svagheder.


Mine råd

  1. Fordi du er startet på universitetet, så betyder det ikke, at du står alene med alle dine overvejelser og tvivl. Der er mange steder at hente hjælp fx gennem en studiegruppe, studenterstudievejleder eller studenterpræst.
  2. Husk på, at det er en proces at læse på universitetet, hvor man hele tiden udvikler sig både fagligt og personligt, og der er derfor ikke nogen rigtig eller forkert måde at være universitetsstuderende på.
  3. Und dig selv at tage pauser, også de lange, det er med til at give ny energi til studiet :)

Fun facts om mig

  • Jeg er ret glad for flodheste.
  • Når jeg er ude at rejse, har jeg altid en køleskabsmagnet og gerne noget keramik med hjem.
  • Jeg elsker stjernemakaroni i min tomatsuppe!

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?