Aarhus Universitets segl

Spørg Theis

Theis

23, Vester Hassing

EUC Nord HHX Hjørring, HHX

Statskundskab, 6. semester

Spørg mig om:

 • Ny i Aarhus og boligsøgning
 • Hvordan fungerer hverdagen på AU
 • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
 • Faglighed og forventninger
 • Strukuren på studielivet

Studietvivl og droppe ud af et studie.

Jeg følte, som mange andre unge mennesker som skulle på universitetet, ikke rigtig, at jeg havde noget decideret kald. Jeg brugte derfor, hvad der føltes som utallige timer på at overveje og undersøge forskellige studier, om universitetet i det hele taget var den rigtige vej for mig, og hvad andre folk ikke ville tænke, hvis jeg nu lod være. Indtil det en dag bare ramte mig, at jeg skulle noget samfundsfagligt. Jeg startede derfor på Politik og Administration på Aalborg universitet og tænkte, at fremtiden derfra var lagt. Men som hos mange andre, så forlader studietvivlen ikke en bare, fordi man er kommet ind på et studie, hvilket er helt naturligt. Jeg endte med at droppe ud af Politik og Administration efter bare 1. semester og følte mig mildest talt lidt nedslået. Jeg var meget i tvivl om en samfundsfaglig retning i det hele taget var noget for mig, men jeg endte dog med at søge ind på Statskundskab her på AU, hvilket er et af mit livs bedste beslutninger. Studietvivl er en helt naturlig ting, som alle føler eller har følt. Selvom man skal til at skrive en bachelor, så kan man stadig nogle gange komme i tvivl, og der er ikke mange andre løsninger end at prøve sig frem, og hvis man misser så prøve igen.

Er jeg klog nok?

Efter jeg droppede ud og startede igen på AU, gik jeg med mange tanker, om jeg i det hele taget var klog nok til at være på universitetet, og om det måske var derfor, jeg ikke blev på studiet i Aalborg, og de andre virkede bare så kloge osv. osv. Men når jeg dealede med disse ting, var især en sætning en tutor engang fortalte mig, meget vigtigt for mig. Man er ikke på universitetet, fordi man er klog, man er på universitetet, fordi man gerne vil være klog. Der er ingen på universitetet, som skuler til nogen, fordi de ikke er "kloge".


Mine råd

 1. Især studiestarten kan være rigtig hård, sørg for at tage alle de pauser, som du føler er nødvendige. Der er ingen skam i at sige nej.
 2. Prioriter det sociale på studiet, hvad end om det er læsegruppemiddag eller deltagelse i en forening. Dine studiekammerater kommer til at være vigtige for en, når enten bøgerne bliver tunge, eller man ellers har det hårdt.
 3. Vær aldrig bange for at spørge nogen om noget, chancen er at vedkommende med glæde vil hjælpe dig.

Fun facts om mig

 • Jeg er blevet stoppet omkring 20 gange af politiet på cykel
 • Jeg har undervist i markedsføring i Kina
 • Jeg drikker mindst 1 liter sødmælk om dagen

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav i kvote 1 og 2?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?