Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

SPØRG EN AU’er – Vil du dele ud af dine erfaringer?

AU Uddannelse søger løbende nye frivillige bachelorstuderende til digitalt netværk for kommende studerende

Har du lyst til at hjælpe kommende studerende med deres studievalg ved at svare på spørgsmål om dit studieliv, og hvordan du selv valgte din uddannelse? Så er det dig, vi søger! Du kan klare det hele hjemmefra, via mail, når du har tid.

Spørg en AU’er er et digitalt netværk for dig og andre nuværende studerende. Fælles for jer er, at I gerne vil hjælpe kommende bachelorstuderende med at få et indblik i, hvordan det er at være studerende på AU, så de kan finde ud af, om AU er noget for dem. Din hjælp kan handle om alt lige fra, hvordan man vælger uddannelse, hvordan det er at starte på AU, til hvordan hverdagen er. Kommende bachelorstuderende skriver til dig på mail med spørgsmål, og du svarer ud fra de erfaringer, du har gjort dig som nuværende studerende. Både det, der er fedt, og det, der er svært.

Du må meget gerne lige være startet, og du må gerne selv være i gang med at finde ud af det hele – det vigtigste er, at du har lyst til at dele din proces med andre.


Hvorfor skal jeg melde mig?

 • Du får mulighed for at hjælpe kommende AU-studerende med at vælge uddannelse og give dem et indblik i, hvordan du selv har gjort, og hvordan din hverdag som studerende ser ud
 • Du får mulighed for at vise, at der er mange måder at være studerende på og mange tilgange til at vælge uddannelse


Hvad får jeg ud af at være med?

 • Du er med til at udvikle et digitalt netværk, som kun har et enkelt år på bagen. Vi tilpasser og former netværket sammen med dig og de andre studerende, der er med i projektet. Vi har brug for mange forskellige ideer og input – og der er plads til, at hver deltager sætter hvert sit individuelle præg. Du kan se det nuværende netværk her: www.bachelor.au.dk/spørg
 • Du er med til at give et ærligt og autentisk indblik i studielivet på AU
 • Du får udvidet dit netværk på tværs af hele universitetet
 • Du får erfaring til dit CV, og vi hjælper gerne med en positiv udtalelse på baggrund af din aktive deltagelse
 • Du får indblik i AU’s Vejledningsstrategi og principper og praktiske redskaber til at kommunikere med og til at hjælpe andre
 • Du får en guideline til at tage gode billeder (som du skal bruge til at tage dit profilbillede)

 

Hvad kræver det af mig?

Du behøver ikke være den store forfatter eller have en journalist i maven for at være med. Det vigtigste er, at du har lyst til at hjælpe kommende studerende med at få indblik i studielivet på AU, og at du har lyst til at dele dine egne overvejelser om dit studievalg, dit studieliv og din studiestart – både det lette, det skøre, det udfordrende og det svære.

Krav

 • at du er bachelorstuderende på AU
 • at du vil svare på spørgsmål løbende henover året via din AU-mail, og at du derfor tjekker din mail aktivt. Omfang er ca. 4 timer ifm. opstart og mellem 1-4 mails pr måned. Der er flest spørgsmål ifm. ansøgningsfrister til kvote 1 og 2
 • at du vil dele et billede, din AU-mail og en profiltekst om dig selv, dit studievalg og dine bedste råd til kommende studerende på Spørg en AU’ers hjemmeside.

 

Hvordan melder jeg mig?

Send en kort mail til ahv@au.dk med dit navn, studie, alder og studiesemester, hvor du beskriver, hvorfor du gerne vil være med i projektet. Fortæl gerne, hvordan du endte på dit studie, og hvad der har været det mest udfordrende for dig ved at vælge og ved at starte. Hvis du har spørgsmål, kan du skrive eller ringe til Anne på ahv@au.dk/tlf 93508694.

Mange hilsner

Spørg en AU’er projektleder,

Anne Højegaard-Vibild