Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Du har søgt ind - hvad nu?


Er du kommet ind på AU?

Tillykke! Her får du overblik over, hvad der skal ske frem mod din start på studiet.

Alt om studiestarten på AU

De fleste uddannelser på Aarhus Universitet starter om sommeren (august/september).
Bacheloruddannelsen i Medicin og diplomingeniøruddannelserne starter dog både vinter (januar/februar) og sommer (august/september).  

I begyndelsen af sommeren offentliggør vi på vores studiestartsside (opdateres i løbet af sommeren) en oversigt over alt, hvad du har brug for at vide som ny studerende på Aarhus Universitet. Gå til studiestartssiden

På studiestartssiden kan du også finde oplysninger om, hvornår introdagene på din uddannelse starter, hvor din uddannelse er placeret og hvordan du kommer i kontakt med dit fag. Her kan du også finde information om praktiske forhold vedrørende SU, samt hvordan du søger bolig i byen.

I løbet af august (eller januar) måned vil du modtage studiestartsmateriale fra din uddannelse. 

Medicin sommer/vinterstart

Såfremt der er flere optagne til medicin sommerstart, end der er pladser, rykkes de yngste optagne til vinterstart.

Sproguddannelser med propædeutik

Propædeutikforløb til sproguddannelser starter i august/september. Det gælder både for nye studerende som skal have propædeutik og studerende, som ikke skal have propædeutik. Propædeutikforløbet er normeret til ét semester, hvorefter den egentlige uddannelse starter det efterfølgende semester.

 

 

Lær om livet som studerende på Aarhus Universitet

Hvad er det egentlig for et universitet, du har søgt ind på? På bachelor.au.dk/studieliv fortæller nuværende studerende dig alt, du behøver at vide om at gå på Aarhus Universitet. Hvordan er springet fra gymnasiet til universitetet? Hvordan er hverdagen som studerende på AU? Hvordan klarer man sig på SU? Du kan også lære studiebyen Aarhus at kende og få et overblik over selve universitetet.

Nuværende studerende viser dig hverdagen
Du kan også få et ærligt indblik i hverdagen som studerende på Aarhus Universitet på Instagram, hvor nuværende studerende fortæller dig om, hvordan det er at gå på Aarhus Universitet. Mød dem på bachelor.au.dk/yourniversity.

Det faglige liv på Aarhus Universitet
Det kan være en god idé at lære lidt mere om, hvad det fagligt vil sige at gå på Aarhus Universitet. Det kan være rart at vide, hvilke forventninger, vi har til dig, og hvilke forventninger, du kan have til os. På https://bachelor.au.dk/oplevau/hverdagen/ fortæller både undervisere og studerende om det faglige liv og det faglige fællesskab, der er på Aarhus Universitet.

Du kan få hjælp til dit studie
Du skal vide, at du på Aarhus Universitet kan få masser af hjælp og vejledning, så du får den bedst mulige tid på universitetet. På bachelor.au.dk/vejledning kan du læse om de muligheder, du har for at få vejledning.

styrkditstudieliv.au.dk kan du læse om alle de tilbud, der er på Aarhus Universitet, som kan være med til at give dig en god studietid. Studielivet er fedt, men ikke altid lige let. På siden kan du læse om eksamensangst, studieplanlægning, om hvordan du forbereder dig til undervisningen og mange andre ting, vi gerne vil hjælpe dig med, så du får den bedst mulige studietid på Aarhus Universitet.

Forbered dig på at flytte hjemmefra

Det er en god idé at sætte dig ind i, hvad det vil sige at flytte hjemmefra, for der er mange ting, du skal forberede og huske at gøre.

Gode råd og mange boligtyper
Bachelor.au.dk/studiebolig får du masser af gode råd og tips til, hvordan du søger bolig. Du kan også læse om kollegier, studenterboliger, lejeboliger og mange andre boligmuligheder.

Alt det praktiske, du skal vide
Borger.dk kan du finde alle de praktiske oplysninger, du har brug for, når du skal flytte. Du kan blandt andet læse om, hvordan du vælger læge, og hvordan du søger boligstøtte.

Lær SU-reglerne at kende

Når du starter på en videregående uddannelse, kan du få SU. Du kan tidligst søge SU, når du har fået besked om, at du er optaget på en uddannelse og tidligst en måned før, du ønsker at modtage SU. På studerende.au.dk/su kan du finde al den information om SU, du har brug for.

Økonomi som studerende

Et SU-budget kan være stramt, men med lidt snilde og planlægning kan pengene række længere. På  bachelor.au.dk/livet-paa-su giver nuværende AU-studerende dig gode råd til livet på SU.

Studiejob
Det kan være en rigtig god idé at overveje, om du vil have et studiejob. Udover at give dig penge på kontoen, kan et relevant studiejob også øge dine muligheder for at få et job, når du har afsluttet universitetet. Et studiejob viser dig også, hvordan livet er på arbejdsmarkedet, så det kan også give dig en idé om, hvad du gerne vil arbejde med, når du er færdig på universitetet. På studerende.au.dk/studiejob kan du læse mere om, hvordan du finder et studiejob.