Michael Holm er Direktør i Systematic – Danmarks største privatejede IT-virksomhed. Set fra hans stol er fremtiden fortsat lys for højtuddannede IT-profiler – og dem fra Aarhus Universitet kommer med noget særligt.
Michael Holm er netop kommet hjem fra sin årlige jordomrejse, hvor han på 30 dage i en tour de force gennem kontinenterne, besøger kunder, samarbejdspartnere og landekontorer for den virksomhed han var med til at starte i 1985, Systematic.
Her skaber man IT-løsninger til en lang række kunder i bl.a. sundhedssektoren, forsvaret, skolevæsenet og vindmølleindustrien. Og ifølge Michael Holm, ville Systematic slet ikke have eksisteret uden Aarhus Universitet.
”Vi har gennem alle årene været dybt afhængige af Aarhus Universitet for at få den rigtige talentmasse til vores virksomhed. Det vi laver kræver både dygtige ingeniører, dataloger og andre IT-folk, og det er en kæmpe fordel, at vi ligger så tæt på universitetet”, siger Michael Holm.
Systematic har alene de sidste tolv måneder ansat ca. 300 nye medarbejdere på tværs af sine kontorer i hele verden, og nogle af dem er stadig studerende.
”Vi har altid 40-50 studerende ansat her i Aarhus – de udgør næsten en hel parallelorganisation”, fortæller Michael Holm. ”De dygtigste bliver naturligvis tilbudt et job når de er færdige med deres uddannelse – derfor er vi altid parate til en snak med unge mennesker, der er nysgerrige og klar til at lære noget”.
Det tætte forhold mellem Systematic og Aarhus Universitet bygger ikke kun på geografisk nærhed. Michael Holm mener, at det stærke IT-miljø på universitetet er med til at give studerende herfra noget særligt.
”Der er ingen tvivl om, at miljøet omkring Katrinebjerg er rigtig vigtigt for Aarhus. At man har samlet IT-uddannelser, virksomheder og iværksættere på ét sted giver en sammenhængskraft, integration og faglighed, som man kun finder få andre steder. Man sidder i kantinen sammen med studerende fra andre uddannelser, man møder iværksættere på gangene og man taler med virksomhederne gennem sit studie – så det er nemt hele tiden at få nye perspektiver på det man laver”.
Også det tværfaglige sætter Michael Holm pris på. ”Jeg ser med glæde at universitetet blander faglighederne – for man har brug for forskellige folk for at skabe noget stort. Innovationskraften bliver større, jo tættere fagene sidder på hinanden. Jo tættere man er i et område, jo stærkere bliver man, så nemt er det”.
Kandidaterne fra Aarhus Universitet er dygtige, mener Michael Holm. Han sætter især pris på den helhedsforståelse de har med fra universitetet.
”Jeg synes de har et talent for at lave helhedsløsninger, hvor der er tænkt mange aspekter ind fra start. Og så har de lært at lære, og det gør dem i stand til at påtage sig nye projekter med stor naturlighed og overblik. Jeg ser tit, at kandidaterne ender med at have lederstillinger, fordi de gennem uddannelsen er blevet gode til at tage ansvar og gode til at få folk til at arbejde sammen på et team”.