Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Svar på din ansøgning

Kvittering

Efter ansøgningsfristen i både kvote 1 og kvote 2 vil du modtage en kvitteringsmail. Med kvitteringsmailen følger en vejledning til, hvordan du opretter dig på Aarhus Universitets selvbetjening, mit.au.dk, hvor du kan følge din ansøgning. Du kan også hente vejledningen her: Sådan aktiverer du din konto på mit.au.dk. På selvbetjeningen vil du den 28. juli kunne se, om du er blevet tilbudt en studieplads og takke enten ja eller nej til den. Hvis du er tilbudt en studieplads vil du også modtage et optagelsesbrev via din e-boks.

Kvote 2-kvitteringsmailen giver dig mulighed for, inden en given svarfrist, at kontakte universitetet, hvis der er fejl eller mangler, eller der blot er noget, som du ikke forstår i e-mailen eller i registreringen af din ansøgning. Det er derfor vigtigt, at du læser kvitteringsmailen, eller, at du har givet en anden person fuldmagt til at gøre det for dig. Eventuelle rettelser eller mangler ved din ansøgning skal rettes med det samme, for at din ansøgning kan behandles på lige fod med de øvrige ansøgere i kvote 2. 

Med kvitteringsmailen i kvote 1 er der ikke samme mulighed. Der er så kort tid til behandling af disse ansøgninger, at der ikke er tid til at behandle eftersendt materiale. Kun eventuelle fejlregistreringer fra universitetets side vil blive rettet.

Optagelse

Den 28. juli modtager du svar på din ansøgning i din e-Boks. Det er i dag lovpligtigt at kunne modtage digital post fra offentlige myndigheder, herunder universitetet, og det er dit ansvar at tjekke din e-Boks.

E-boks kræver et dansk CPR-nummer og NemID. Har du ikke en e-boks, skal du oprette en via e-boks.dk. Har du ikke et dansk CPR-nummer, modtager du svar på din ansøgning via mail.

Du kan også tjekke om du er blevet tilbudt optagelse på mit.au.dk fra den 28. juli kl. 00.05.

Uanset om du har søgt én eller otte forskellige uddannelser, får du kun ét svar.

Bekræft studieplads og søg SU

BEMÆRK: Du skal bekræfte din studieplads på selvbetjeningen på mit.au.dk senest den 3. august

  • Hvis ikke studiepladsen bekræftes på selvbetjeningen inden for den frist, som fremgår af optagelsesbrevet, bortfalder pladsen.
  • Siger du nej til pladsen inden denne dato, tæller det ikke som en optagelse, og pladsen kan tilbydes en ansøger på standbylisten.
  • Den 1. august kan du søge om SU fra september.

Tilbud om standby

Hvis du har søgt og fået en standbyplads, modtager du den 28. juli et standbybrev i din e-boks.dk. Herefter står du til rådighed for eventuelle ledige pladser på uddannelsen frem til midten af august. Du skal ikke bekræfte, at du ønsker en tilbudt standbyplads. Det er først, hvis du modtager et egentligt optagelsesbrev, at studiepladsen skal bekræftes. Tilbydes du ikke en studieplads i august, får du i stedet et tilsagn om optagelse næste år og modtager i løbet af september et tilsagnsbrev fra universitetet.

Afslag

Video: Vejledningscenteret, AU

Hvis du har fået afslag på din ansøgning til Aarhus Universitet, vil vi gerne hjælpe dig, så du kan blive klogere på dine muligheder.

Hvorfor har jeg fået afslag?

Det er en god idé at starte med at finde ud af, hvorfor du har fået afslag på din ansøgning, så du nemmere kan overveje dine muligheder fremadrettet:

  • Havde du ikke højt nok karaktergennemsnit?
  • Er der adgangskrav, du ikke opfylder

Hvilke uddannelser har ledige pladser?

Selvom du har fået afslag på din ansøgning, kan du stadig søge om optagelse på uddannelser, der har ledige pladser. En liste over ledige pladser bliver offentliggjort den 28. juli på universitetets hjemmeside. Alle ansøgninger til ledige pladser bliver frem til midnat den 5. august behandlet lige. Fra den 6. august gælder først-til-mølle princippet.

På nogle af vores diplomingeniøruddannelser er der vinteroptag med studiestart i januar eller februar 2020, så her kan du stadig nå at søge om optagelse. Der er ansøgningsfrist 1. november, og alle ansøgninger modtaget indtil denne dato behandles som samtidigt indkomne. Herefter gælder først-til-mølle-princippet, hvis der stadig er ledige pladser.

Kom og snak med os om dine muligheder

Book et møde eller ring til os, så snakker vi om, hvad du gør nu. Vi kan for eksempel snakke om, hvordan du forbereder dig til næste års optagelse. Se hvor du kan finde os på bachelor.au.dk/vejledning.

Studiestart

De fleste uddannelser på Aarhus Universitet starter om sommeren (august/september).
Bacheloruddannelsen i Medicin og diplomingeniøruddannelserne starter dog både vinter (januar/februar) og sommer (august/september).

Velkommen til nye studerende

I begyndelsen af sommeren offentliggør vi på vores studiestartsside (opdateres i løbet af sommeren) en oversigt over alt, hvad du har brug for at vide som ny studerende på Aarhus Universitet.

På studiestartssiden kan du også finde oplysninger om, hvornår introdagene på din uddannelse starter, hvor din uddannelse er placeret og hvordan du kommer i kontakt med dit fag. Her kan du også finde information om praktiske forhold vedrørende SU, samt hvordan du søger bolig i byen.

I løbet af august (eller januar) måned vil du modtage studiestartsmateriale fra din uddannelse.

Medicin sommer/vinterstart

Såfremt der er flere optagne til medicin sommerstart, end der er pladser, rykkes de yngste optagne til vinterstart.

Sproguddannelser med propædeutik

Propædeutikforløb til sproguddannelser starter i august/september. Det gælder både for nye studerende som skal have propædeutik og studerende, som ikke skal have propædeutik. Propædeutikforløbet er normeret til ét semester, hvorefter den egentlige uddannelse starter det efterfølgende semester.