Tilvalg
Fakta om uddannelsen Adgangskvotient 2020: Alle optaget Undervisningssprog: Dansk | Studiested: Aarhus | Studiestart: August / september |
På tilvalget i Dramaturgi får du en grundlæggende indføring i teatrets historie, kommunikationsformer og praksis med henblik på undervisning i gymnasiefagets dramatikfag eller anvendelse af dramaturgiske tilgange til kommunikation i andre medier, fx leg og spil og ledelseskommunikation.
Tilvalget giver dig et overblik over teatrets historie fra antikkens rituelle teaterformer over moderne skuespilkunst til nutidens mangfoldige performative kunstpraksisser. Du bliver præsenteret for teorier og perspektiver til analyse og tolkning af aktuelle teaterforestillinger, performancekunst og dramaturgier i nye og gamle medier, og du opbygger et basalt kendskab til teaterpædagogiske metoder og principper for planlægning og ledelse af teaterproduktionsprocesser.
Tilvalgets fokus på kommunikation og læring vil skærpe dine kommunikative færdigheder og du vil udvikle kompetencer, som er anvendelige både i gymnasieskolens dramatikfag og i andre pædagogiske, formidlingsmæssige og kommunikative sammenhænge.
Spørgsmål
Her er nogle af de spørgsmål, som du kommer til at forholde dig til i løbet af dit tilvalg.
Det er et krav, at du har bestået 60 ECTS på dit centrale fag inden 15. april. Eventuelt bestået propædeutik indgår ikke ved optællingen af optjente ECTS.
Dansk A
Engelsk B
Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B
Yderligere et fremmedsprog (begyndersprog A eller fortsættersprog B
Ingen
Alle tilvalg udbydes under forudsætning af fornøden tilslutning. Du bør derfor på ansøgningsskemaet angive flere ønsker, så du er sikker på optagelse på et tilvalg, hvis din 1. prioritet ikke oprettes. Det samme bør du gøre, hvis du som din 1. prioritet søger om optagelse på et tilvalg med adgangsbegrænsning.
I studieordningen kan du finde yderligere information om studiets opbygning og indhold, samt hvad der forventes af dig som studerende. Du kan også læse om eksamensformer og eksamenskrav.
Undervisningen veksler mellem holdundervisning og praktiske forløb med teaterøvelser og -opsætninger. Derfor er der både perioder med forholdsvis få undervisningstimer og perioder med rigtig mange undervisningstimer, der bruges på at opsætte teaterproduktioner.
På Dramaturgi foregår der mange kulturelle og faglige aktiviteter udenfor den faglige undervisning - også på tværs af årgangene. Der arrangeres blandt andet teaterekskursioner, studieture og fester, og der inviteres ofte til workshops, seminarer, og diverse teaterforestillinger.
Fysiske rammer
På Dramaturgi får du din daglige gang på den gamle og nu restaurerede Kaserne. Her kommer du til at gå op og ned af studerende fra de andre æstetiske fag Æstetik og Kultur, Litteraturhistorie, Kunsthistorie, Musikvidenskab og Retorik.
Fagene på Kasernen samarbejder om diverse sociale arrangementer, hvilket skaber et unikt tværæstetisk og tværfagligt miljø, hvor du har mulighed for at deltage i diverse foreninger:
- oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Med tusindvis af billeder giver #yourniversity dig et indblik i hverdagen som studerende på AU, i festerne, overspringshandlingerne, eksamen og alt det andet, du kommer til at bruge din studietid på.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity, #AarhusUni og fagspecifikke AU-hashtags.
Dine jobmuligheder med et bachelortilvalg i Dramaturgi afhænger blandt andet af dit centrale fag, hvilken eventuel kandidatuddannelse du vælger og om du også vælger kandidattilvalg i Dramaturgi.
På tilvalget i Dramaturgi får du kendskab til teatrets historie, og du lærer at håndtere og vurdere scenografi, instruktion og opsætning. Du får erfaring med at analysere virkemidlerne i produktionen af teateropsætninger, og du bliver god til at formidle, strukturere og samarbejde. I løbet af tilvalget opbygger du en forståelse for kulturens plads i samfundet og igennem studier af dramatiske værker udvikler du din analytiske sans.
Kandidattilvalg i Dramaturgi
Med et bachelortilvalg i Dramaturgi kan du tage kandidattilvalget i Dramaturgi som en del af din kandidatuddannelse. Det giver mulighed for at undervise i dramatik på gymnasiet. Dramatik er et lille fag i gymnasiet, og derfor er dine jobmuligheder størst, hvis du har en fagkombination med et større gymnasialt fag.
Kandidat i Dramaturgi
Et bachelortilvalg i Dramaturgi giver dig mulighed for at søge ind på kandidatuddannelsen i Dramaturgi. Her udvikler og forfiner du dine dramaturgiske evner. Kandidater i Dramaturgi arbejder typisk som undervisere, projektledere, i medievirksomheder, eller som dramaturger på teatre eller i andre kulturinstitutioner. Det er også muligt at komme til at arbejde med kommunikation på eksempelvis et reklamebureau.