Tilvalg
Fakta om uddannelsen Undervisningssprog: Dansk | Studiested: Aarhus | Studiestart: August / september |
I samfundsfag beskæftiger du dig med politik i bred forstand, dvs. samfundets struktur, det politiske system og hvordan borgere, organisationer og den politiske ledelse spiller sammen og påvirker hinanden. Uddannelsen forsyner dig med en solid baggrundsviden, og at læse samfundsfag er også alment dannende og forsyner dig med en samfundsmæssig indsigt, som du kan trække på resten af livet.
Der udbydes 70 pladser til sidefags studerende, som følger undervisningen sammen med studerende på hhv. bachelor- og kandidatuddannelsen i statskundskab. Under hele studiet veksler undervisningen mellem forelæsninger, seminarundervisning, øvelser og udarbejdelse af skriftlige opgaver. Studiet er baseret på en stor mængde læsestof, som den studerende selv må sørge for at komme igennem. Nogle etablerer læsegrupper, mens andre læser alene.
Dansk A
Engelsk B
Matematik B
Historie B eller Idéhistorie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B
Hvis du mangler nogle fagniveauer kan du tage dem som suppleringskurser. Find mere information om supplering.
Hvis du er i gang med at supplere et niveau i ét fag og først afslutter suppleringen i august, skal du senest den 1. august fremsende dokumentation for, at du supplerer, til AU Studier. Dokumentation for afsluttet supplering skal fremsendes, så det er AU Studier i hænde senest den 5. september.
70 pladser. Antallet af pladser er vejledende og kan løbende justeres af universitetet.
Prioriteringen på samfundsvidenskabelige tilvalg foretages på baggrund af kvotienten fra den adgangsgivende eksamen (studentereksamen, hf-eksamen eller lignende). Hvis du ikke har afsluttet en uddannelse, men er optaget på din bacheloruddannelse på baggrund af en dispensation, skal du sammen med din ansøgning fremsende dokumentation herfor.
Som studerende er det vigtigt at vide, hvad rammerne er for dit tilvalg, dvs. hvad indeholder det, hvordan er det opbygget og hvilke krav bliver stillet til dig som studerende.
Den information finder du i bachelortilvalgets studieordning, hvor du bl.a. kan læse om indhold og opbygning, eksamensformer og eksamenskrav.
I den følgende grafiske præsentation af faget kan du klikke på de forskellige fag, som linker videre til kursuskatalogets fagbeskrivelse.
Det sociale vægtes meget højt på statskundskab/samfundsfag. På foreningsgangen finder du aktiviteter for enhver smag, og du kan enten blive en del af redaktionen på instituttets blad eller melde dig ind i en række sociale og faglige foreninger. Der lægges stor vægt på at opfordre alle studerende til at danne læsegrupper, og du opnår god kontakt til de andre studerende, blandt andet gennem undervisningen på mindre hold, hvor studerende skiftes til at forberede oplæg, som bagefter diskuteres af dine medstuderende.
Som studerende får du ikke udleveret en færdig videnspakke, men du skal i høj grad selv være med til at forme din uddannelse. Undervejs har du gode muligheder for at specialisere dig, uanset om det er den tredje verden, velfærdsstaten eller magtens væsen i et moderne demokrati, du brænder for.
- oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Med tusindvis af billeder giver #yourniversity dig et indblik i hverdagen som studerende på AU, i festerne, overspringshandlingerne, eksamen og alt det andet, du kommer til at bruge din studietid på.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity, #AarhusUni og fagspecifikke AU-hashtags.
Som udgangspunkt kvalificerer et sidefag i samfundsfag i kombination med et andet gymnasierelevant fag til at undervise i gymnasiesektoren. Men kandidater med sidefag i samfundsfag finder i stigende grad også beskæftigelse i private virksomheder og offentlige institutioner.