Aarhus Universitets segl

ECONOMICS AND BUSINESS
ADMINISTRATION (Herning)

Bacheloruddannelse

Fakta om uddannelsen
Adgangskvotient (Kvote 1) 2023: 6,1 (Standby: 6,0)
Undervisningssprog | Studiested: Herning  |  Studiestart: August / september
Optagelsesområdenummer: 22935

Karakterkrav på 6,0 i kvote 1

I 2023 skal du have mindst 6,0 i eksamensgennemsnit, for at blive optaget i kvote 1. Opfylder du ikke karakterkravet på mindst 6,0, skal du søge optagelse i kvote 2 senest den 15. marts kl. 12. 

Erhvervsøkonomi er studiet af økonomi og ledelse. Du analyserer virksomheders økonomiske problemstillinger og udvikler erhvervsøkonomiske strategier.

Introduktion

På den engelsksprogede Economics and Business Administration i Herning lærer du om styring og drift af virksomheder, og du får et bredt indblik i bl.a marketing, økonomi og ledelse. Du får allerede på første semester mulighed for at arbejde tæt sammen med erhvervslivet gennem projektarbejde, og de erhvervsrettede samarbejder er ganske særlige for Economics and Business Administration i Herning. Det vil sige, at der i Herning er et særligt fokus på samspillet mellem teori og praksis. I løbet af uddannelsen kommer du omkring alt lige fra logistik, regnskab, finansiering og økonomistyring til organisationsledelse, salg, projektledelse og innovation.

Dagligdagen på Economics and Business Administration i Herning

Undervisningen bygger på forelæsninger og undervisning på mindre hold, hvor du deltager i diskussioner, løser opgaver og holder oplæg. Du vil løbende være i kontakt med erhvervslivet og løse konkrete cases gennem projekter i takt med, at din forretningsforståelse udvikles. Du kommer til arbejde med helt konkrete problemstillinger og kan derfor afprøve teorierne i praksis, allerede mens du læser. Derved har du som færdiguddannet bachelor både praktisk erfaring på dit CV og et aktivt professionelt netværk via koblingen til erhvervslivet.

Der vil på uddannelsen allerede fra 1. semester være et stort fokus på udvikling af dine personlige-, karriere-, netværkskompetencer, så du står stærkt, når du skal ud i verden og gøre en positiv forskel for andre.

Aarhus Universitet i Herning har gode studiefaciliteter og et internationalt miljø - du vil her opleve en tæt kontakt mellem studerende og undervisere.

Uddannelsens opbygning

Economics and Business Administration består af tre fagblokke: En erhvervsøkonomisk blok med fag som afsætning, økonomistyring, regnskab, organisation og finansiering. En blok med redskabsfag som statistik, erhvervsret og projektledelse. En blok, der fokuserer på samfundsøkonomi. På Erhvervsøkonomi får du indsigt i de forskellige økonomiske problematikker, der kan opstå i en virksomhed. Du lærer, både i teori og praksis, at udvikle virksomheders strategier, så problemerne bliver løst.

Karrieremuligheder

En bachelor i Economics and Business Administration gør dig i stand til at bestride stort alle administrative funktioner i private og offentlige virksomheder. Når du er færdig med din bacheloruddannelse, vil du have alsidige og betydelige erhvervskompetencer, og du kan arbejde med områder som salg og marketing, økonomistyring, personaleledelse, organisationsudvikling og ledelsesstrategi, aktiehandel og udviklingsprojekter. Du har også mulighed for at læse videre på en række kandidatuddannelser som eksempelvis cand.merc. i International Business Development i Herning.

Visninger
Simran fortæller om, hvorfor hun valgte uddannelsen, og hvilke døre uddannelsen har åbnet for hende efterfølgende.

Åbent Hus 2024 - kom og besøg os hos AU Herning

Vi afholdte Åbent Hus på AU Herning den 21. og 22.februar 2024 - måske du gik glip af det eller har lyst til at genbesøge dele af oplevelsen?

Her kan du se vores online live session hvor studerende fortæller om uddannelsen og svarer på spørgsmål. Derudover kan du få en virtuel rundvisning på campus.

Hør en studerende fortælle om uddannelsen

Adgangskrav

Alle ansøgere, både i kvote 1 og kvote 2, skal opfylde følgende adgangskrav til Economics and Business Administration (Herning):

Adgangsgivende eksamen
Du skal have bestået en adgangsgivende eksamen.

Specifikke adgangskrav
Du skal have bestået følgende specifikke adgangskrav:

  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B eller Samfundsfag B eller International Økonomi B

Hvis du mangler et eller flere fagniveauer, har du mulighed for at supplere.

Karakterkrav på mindst 6,0 i kvote 1
Du skal have mindst 6,0 i gennemsnit i din adgangsgivende eksamen, når du søger i kvote 1.
Hvis du ikke opfylder karakterkravet i kvote 1, skal du søge optagelse i kvote 2 senest 15. marts kl. 12. Ellers har du ikke mulighed for at blive optaget.


Hvis du skal søge i kvote 1

Når du søger i kvote 1, skal du opfylde de ovenstående adgangskrav.

Du kan læse mere om kvote 1 her.


Hvis du skal søge i kvote 2

Når du søger i kvote 2, skal du opfylde de ovenstående adgangskrav. I kvote 2 vurderer vi din ansøgning ud fra to kriterier:

1. Dit gennemsnit af følgende særligt relevante kvote 2 fag:

  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B eller Samfundsfag B eller International Økonomi B

2. Dine relevante kvalifikationer

Hvis du kan dokumentere, at du har relevante kvalifikationer, kan det indgå i den samlede vurdering af din kvote 2 ansøgning.  

Eksempler: Iværksætteri, videregående uddannelse inden for det erhvervsøkonomiske område, højskole med relevante fag inden for fx business, erhvervsarbejde inden for regnskab eller marketing.

Vi ser også på, om du dokumenterer aktiviteter, der viser god studieevne.  

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine kvalifikationer er relevante, anbefaler vi altid, at du indsender dokumentation for dem.  

Du kan læse mere om kvote 2 og om, hvordan du dokumenterer dine relevante kvalifikationer her

Forventningsafstemmende samtale
Du har mulighed for at få en forventningsafstemmende samtale med uddannelsen, hvis du har søgt optagelse i kvote 2.  Formålet med samtalen er at give dig et indblik i studiet og studiestedet samt at afklare, hvilke forventninger der er til dig som studerende, og hvilke forventninger du har til det at studere Economics and Business Administration (Herning). Til samtalen har du også mulighed for at får svar på eventuelle spørgsmål, du har om studiet og studiestedet.

Samtalen er valgfri, og vi forventer at den foregår i april eller maj enten ved et fysisk fremmøde på studiestedet eller via et online møde.

Bemærk, at den forventningsafstemmende samtale ingen indflydelse har på dine chancer for at blive optaget.


HA, Top-up er afskaffet

Det er ikke længere muligt at søge om optagelse på HA, Top-up. Hvis du har en erhvervsakademiuddannelse som Markedsføringsøkonom, Finansøkonom eller Financial controller, skal du søge om optagelse via optagelse.dk. Du kan søge om merit for din erhvervsakademiuddannelse hos studienævnet, hvis du tilbydes en studieplads.


Uddannelsens opbygning

Opbygning På Economics and Business Administration får du indsigt i de forskellige økonomiske problematikker, der kan opstå i en international virksomhed. Du lærer at udvikle virksomhedens strategi, så problemerne bliver løst. Desuden får du værktøjer til at forstå virksomhedens opbygning og forskellige relationer. Du får blandt andet indsigt i samfundets økonomiske forhold, og du bliver i stand til at forstå, hvilke konsekvenser, de har for virksomheden.

Studieordning

I studieordningen kan du finde yderligere information om, hvilke krav der bliver stillet til dig som studerende og om, hvordan studiet er bygget op. Du kan også læse om eksamensformer og eksamenskrav.

Undervisningssprog

Uddannelsen er godkendt med engelsk som udbudssprog. Udbudssproget er det sprog, der som udgangspunkt undervises i på uddannelsen.

Nedenfor kan du se et diagram, der viser, hvordan studiet er bygget op. Du kan klikke på de enkelte fag i diagrammet og læse deres fagbeskrivelser.

Studieliv

Det faglige studieliv på Economics and Business Administration

Undervisningen på Economics and Business Administration i Herning deler sig mellem seminarer og holdundervisning. Til seminarerne gennemgår din underviser ugens emner for hele din årgang. Til holdundervisningen forventes du i højere grad selv at komme på banen med bidrag til diskussioner, oplæg og øvelserne. Du bliver også del af en læsegruppe. Sammen skal I forberede oplæg, diskutere teorierne og eventuelt sparre i forbindelse med eksamen. 

Nedenfor kan du se et eksempel på en typisk uge på første semester på Economics and Business Administration. Du vil sikkert opleve, at undervisningen ikke fylder så meget, som du er vant til fra din ungdomsuddannelse. Men som det fremgår af skemaet, skal du regne med at bruge en del tid på at forberede dig til undervisningen. 

Skema 

Mandag

10-12:            Holdundervisning i Matematik

12-18:            Læsning 

Tirsdag

9-12:              Løsning af opgaver

12-14:            Seminar i Business Statistics

14-16:            Holdundervisning i Financial Accounting 

Onsdag

8-10:              Holdundervisning i Organisational Behaviour

10-12:            Seminar i Matematik

12-14:            Læsegruppe

14-17:            Læsning 

Torsdag

8-10:             Løsning af opgaver

10-12:           Seminar i Organisational Behaviour

14-18:           Seminar i Financial Accounting 

Fredag

10-12:           Holdundervisning i Business Statistics

12-15:           Læsning

15-…:            Fredagsbar 

Det sociale studieliv på Economics and Business Administration

Uddannelserne på AU i Herning ligger tæt samlet, og det giver mulighed for et rigt socialt liv på tværs af de forskellige studier. Du kan blandt andet deltage i: 

Student Activity Association (SAA)

SAA er en studenterforening på tværs af fagene i Herning. Foreningen arrangerer en masse forskellige tilbud for studerende, eksempelvis Cultural Nights, hvor du kan lære om andre kulturer. 

Fredagsbar

Fagene i Herning har en fælles fredagsbar. Her er der rig mulighed for at geare ned efter en uges studier. 

Studiebyen Herning

Herning er kendt for at huse store koncert- og sportsbegivenheder, men Herning er meget mere end det. I Herning er tæt på hver 5. indbygger studerende enten på ungdoms- eller videregående uddannelser – det er derfor en by med mange unge mennesker og tilbud, der er målrettet studerende. I Herning er naturen lige uden for døren, og der er etableret fine badestrande ved søerne kun en cykeltur væk fra universitetet. Når du skal starte på dit studie i Herning, skal du ikke bekymre dig om tag over hovedet, Herning Kommune har nemlig et stort udbud af studieboliger. Her kan du bo i topmoderne lejligheder/studieboliger på 1-2 værelser til en lav husleje, og flytter du mere end 30 km for at komme til dit studie i Herning, så kommer du forrest i køen. Der er mere end 20 barer, cafeer og gå-i-byen steder i Herning, samt kulturelle arrangementer hele året rundt – lige fra store koncerter med internationale navne i Boxen til mindre koncerter på det lokale spillested Fermaten.

Følg hverdagen på AU Herning på Instagram


Mød de studerende

Visninger
Oplev en verden af muligheder Vil du have en uddannelse, hvor du læser med studerende fra mange andre lande, og har fokus på international erhvervsøkonomi og ledelse? Så tag en BSc in Economics and Business Administration i Herning og få hele verden som din legeplads.

Karriere

I løbet af din uddannelse lærer du at få det store overblik over de aspekter, der har indflydelse på driften af en international virksomhed. Du lærer at analysere virksomhedens tilstand og træffe velbegrundede beslutninger på baggrund af de problemer, du finder. 

Mange færdiguddannede får job som konsulenter, projektledere eller analysemedarbejdere i eksempelvis industrielle firmaer eller servicesektoren. Det er også muligt at komme til at arbejde med revision, salg eller som reklamemedarbejder. 

Kandidat

Du har mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse, når du har afsluttet din bacheloruddannelse i Economics and Business Administration. Du kan eksempelvis vælge: 

  • Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi, hvor du får indsigt i de økonomiske og psykologiske aspekter af ledelsen af en virksomhed.
  • Kandidatuddannelsen i Revision, der giver dig de juridiske og økonomiske værktøjer til at kunne arbejde som revisor. Uddannelsen giver adgang til den praktiske eksamen som statsautoriseret revisor, hvis du har haft 3 års ansættelse hos en statsautoriseret revisor.