Du er her: AU » Uddannelse » Bachelor » Datalogi

Datalogi

Bacheloruddannelsen i Datalogi - Introduktion

Interesserer du dig for at løse komplekse problemstillinger, og drømmer du om at være med til at designe og udvikle fremtidens it-løsninger? Med en uddannelse i datalogi bliver du rustet til at tage disse udfordringer op og får en uddannelse på højeste internationale niveau. Du vil lære at skabe it-systemer og forstå, hvordan de gavner samfundet og de kommende brugere. Datalogi handler om at udvikle it-systemer, som både er teknisk funktionelle, sikre og effektive, og som samtidig er brugbare. Datalogi handler altså om, hvordan man ud fra et virkeligt problem opbygger en datalogisk model – dvs. en beskrivelse af en løsning på problemet, som helt eller delvist kan løses på en computer.

Gennem datalogiske grundprincipper – og mange specialiseringsmuligheder i løbet af bacheloruddannelsen – får du en grundig introduktion til de teorier og arbejdsmetoder, der er nødvendige for at blive en dygtig datalog. En vigtig del af uddannelsen er matematik. Vi anvender ofte matematiske metoder på datalogi, fx til at udvikle og forstå effektive algoritmer eller til at beskrive sikkerheden af programmer. Der er en del obligatoriske kurser, som skal indgå i din uddannelse, inden for områder som teoretisk og praktisk programmering, matematik, softwarearkitektur, algoritmik og databaser. Du får dog allerede på bachelorstudiet frihed til at vælge fag og områder, som interesserer netop dig.

Arbejdsformer

Undervisningen på datalogi foregår for det meste som en kombination af forelæsninger og øvelser. Forelæsningerne holdes for store grupper af studerende i auditorier, mens øvelserne foregår på hold med ca. 20 studerende under vejledning af en ældre studerende (instruktor). Til forelæsningerne gennemgår en underviser teorien, mens øvelserne bruges til uddybning af dele af teorien og til at løse opgaver.

Studiemiljø på datalogi

At være glad for at læse på universitetet afhænger ikke kun af det faglige. Det afhænger også af at være et sted, hvor man har gode studierammer. På Institut for Datalogi arbejder vi f× meget med at sørge for gode faciliteter, let adgang til vejledning og gode muligheder for sociale aktiviteter efter undervisningen.

Derudover er der stor opmærksomhed omkring, hvor vigtigt det er, at man indgår i et stærkt netværk af andre studerende, når man starter. Derfor vil du i begyndelsen få hjælp til at danne læsegrupper, så du får en god start.

På datalogi er dørene altid åbne, og som studerende er du velkommen hos såvel undervisere og instruktorer som i studieadministrationen.

Studiejob kickstarter karrieren

Vejen fra teori til praksis er kort på datalogi. Det, du lærer, kan bruges med det samme, og der er gode muligheder for at blive studenterprogrammør, studenterunderviser eller få andre relevante studiejob. Mange forskningsprojekter benytter sig af studenterprogrammører, så her har du gode chancer for at snuse til den nyeste forskning. Andre får job i private virksomheder, og fordi datalogi ligger i IT- byen Katrinebjerg, er der let adgang til studierelevante job i de mange it-virksomheder.

Karriere

Datalogi er en af de allermest eftertragtede it-uddannelser med støt stigende efterspørgsel inden for flere og flere områder, så mulighederne er mange. Typiske job er fx:

  • Udvikler – hvor du arbejder med planlægning, design og udvikling (programmering) af nye systemer.
  • Konsulent – hvor du arbejder med at rådgive.
  • Leder/projektleder – hvor du har det overordnede ansvar for udviklingsprojekter.
  • Forsker – hvor du arbejder med datalogisk forskning på universitetet eller i det private erhvervsliv.
  • Underviser – på gymnasium eller i det private erhvervsliv.

Mange dataloger ender i private virksomheder. Det kan fx være i generelle softwarehuse eller firmaer, der specialiserer sig i it-sikkerhed, medicinsk teknologi, offentlig administration, bank/finans, grafik, bioinformatik og meget andet. Derudover har en del dataloger med succes startet egen virksomhed og ansætter nu selv dataloger.

Beslægtede uddannelser

Optagelsesområdenummer: 22115

Studiested: Aarhus

Studiestart: August

Undervisningssprog: Dansk

Eksempler på mulige kandidatuddannelser

  Bestil en pjece

Læs mere om studiemiljøet ved Science and Technology

Studiet er meget givende, da man hurtigt kan se en praktisk anvendelse af de teorier, som man lærer. Jeg har et studiejob inden for sundhedssektoren på universitetet, hvor vi er ved at opbygge et framework, der gør det nemmere for hospitaler at kommunikere omkring kliniske data. Jeg vil gerne fortsætte i denne retning og ende med et job i sundhedssektoren med arbejde på eksempelvis et hospital.

Morten Larsson, bachelorstuderende i datalogi

En typisk dag i stud.scient. Julies liv

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 11.04.2014

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk