Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

SPØRG EN AU’er – Vil du dele ud af dine erfaringer?

Vi søger frivillige studerende til et nyt digitalt netværk

Hvad ville du gerne have vidst, da du selv skulle vælge studie? Hvad ville du gerne have haft hjælp til?

Er du klar til at svare på spørgsmål via mail om dit studieliv, og hvordan du valgte din uddannelse? Så er det dig, vi søger! Du kan klare det hele hjemmefra, og når du har tid. Spørg en AU’er er et digitalt netværk, vi starter sammen med dig og andre nuværende studerende. Fælles for jer er, at I gerne vil hjælpe kommende studerende ved at give dem et indblik i, hvordan det er at være studerende på AU, så de kan beslutte, om AU er noget for dem. Din hjælp kan handle om alt lige fra, hvordan man vælger uddannelse, hvordan det er at starte på AU til hvordan hverdagen er. Kommende studerende skriver til dig med spørgsmål, og du svarer ud fra de erfaringer, du har gjort dig som nuværende studerende. Både det, der er fedt, og det, der er svært.

Hvorfor skal jeg melde mig?

 • Du får mulighed for at hjælpe kommende AU-studerende med at vælge uddannelse og give dem et indblik i, hvordan du selv har gjort, og hvordan din hverdag som studerende ser ud.
 • Du får mulighed for at vise, at der er mange måder at være studerende på og mange tilgange til at vælge uddannelse

Hvad får jeg ud af at være med?

 • Du er med til at starte og udvikle et digitalt netværk. Vi asfalterer, mens vi kører, og vi udvikler på netværket sammen med dig og de andre studerende, der er med i projektet. Vi har brug for mange forskellige ideer og input – og der er plads til, at hver deltager sætter sit individuelle præg.
 • Du får udvidet dit netværk på hele universitetet
 • Du får noget til CV’et - Du får en udtalelse på baggrund af din aktive deltagelse
 • Du får redskaber til at kommunikere med og til at hjælpe andre.
 • Du får et skrivekursus, som giver dig konkrete redskaber til at skrive gode tekster. Kurset ligger allerede på opstartsworkshoppen.
 • Du får en guideline til at tage gode billeder (som du skal bruge til at tage dit ambassadørbillede).
 • Du får lækker forplejning, når vi mødes

Hvad kræver det af mig?

Du behøver ikke være den store forfatter eller have en journalist i maven for at være med. Det vigtigste er, at du har lyst til at hjælpe kommende studerende med at få indblik i, hvad AU er, og hvad AU-studerende er for nogen. Vi forventer, at du:

 • Kan deltage i en opstartsworkshop med skrivekursus den 16. April kl 9-13
 • At du vil svare på spørgsmål løbende henover året via din egen mail, og at du derfor tjekker din mail aktivt – til gengæld kan du gøre det hele hjemmefra, og når det passer ind i din hverdag. Fordi netværket er nystartet, kender vi ikke omfanget af mails, men vi forventer, at det er max 10 mails pr måned, når det er travlest omkring kvote 1 og 2 fristerne.  Andre måneder er der måske slet ingen mails.
 • At du har lyst til at give andre et indblik i, hvordan lige præcis du valgte uddannelse, og hvordan præcist dit liv er på AU - også de sider af  valget og hverdagen, der er svære og udfordrende.
 • At du vil dele dit billede og en beskrivelse af dig selv samt din mailadresse på Spørg en AU’ers hjemmeside. Beskrivelsen laver vi sammen som en del af skrivekurset.
 • Som udgangspunkt vil være en del af netværket frem til sommer 2021

Hvordan melder jeg mig?

Send en kort mail til ahv@au.dk med dit navn, studie og hvilket semester du går på, hvor du beskriver, hvorfor du gerne vil være med i projektet.  Beskriv gerne, hvordan du endte på dit studie, og hvad der har været det mest udfordrende for dig ved at vælge og ved at starte. Hvis du har spørgsmål, kan du skrive eller ringe til Anne på ahv@au.dk/tlf 93508694.

Fristen er 30. Marts 2020

Mange hilsner

Spørg en AU'er projektleder,

Anne Højegaard-Vibild